Etoro Sluit Mijn Crypto .nl
Meldingen
Alles wissen

Etoro bericht (28/12/20): Crypto posities zullen worden gesloten


ESMC
Berichten: 53
 ESMC
Admin
Topic starter
(@esmc)
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Hieronder het bericht dat gisteren door Etoro geplaatst werd:

 

Belangrijk nieuws voor gebruikers van eToro's crypto diensten in Nederland

eToro is in het proces om zich te registreren als crypto-dienstverlener bij De Nederlandsche Bank NV (DNB). Totdat er een besluit is genomen over de toepassing, zal eToro niet langer in staat zijn om crypto-diensten aan te bieden aan gebruikers binnen Nederland.

Vorige week maakten we een aantal wijzigingen bekend voor gebruikers van onze Wallet service en eToroX, onze professionele crypto exchange. Vandaag kondigen we de tijdslijn aan voor verdere beperkingen van ons crypto-aanbod, die van toepassing zullen zijn op onze gebruikers in Nederland. We adviseren u op de hoogte te zijn van het volgende:

Gelimiteerde opening van nieuwe Crypto-posities: Met ingang van 31 december 2020 wordt het openen van elk type nieuwe crypto-posities beperkt. Dit omvat crypto-activa, crypto CFD posities, en crypto gekopieerde posities (CopyPortfolio’s of CopyTraders).

Sluiting van bestaande Crypto-posities: Vanaf 23 januari 2021, 23:01 uur CET, zullen we beginnen met het geleidelijk sluiten van alle crypto-posities op het eToro handelsplatform, voor alle in Nederland gebaseerde eToro gebruikers. Dit omvat alle soorten real en CFD crypto posities, crypto posities in alle Partner/Markt CopyPortfolio's en TopTrader CopyPortfolio's en CopyTrading. De toepasselijke winst of het toepasselijke verlies zal in uw balans worden verwerkt.

Houd er rekening mee dat eToro zich niet verbindt tot het sluiten van de posities op een specifiek tijdstip of op specifieke voorwaarden.
Crypto Copy Portfolios: Een lijst van beschikbare CopyPortfolio's (die geen crypto-posities bevatten) en niet-beschikbare CopyPortfolio's is hieronder te zien.

eToro Wallet: Gebruikers van een eToro Wallet in Nederland moeten op 23 januari 2021 om 23.00 uur CET hun crypto-activa uit hun eToro Wallet halen en naar een andere digitale Wallet- of blockchain-adres overbrengen. Na deze datum heeft u geen toegang meer tot uw eToro Wallet of uw Crypto-activa.

Staking: Aangezien we op dit moment geen crypto-diensten aanbieden aan gebruikers in Nederland, is Staking niet meer van toepassing. De verdeling van de Staking rewards voor zowel december als januari (tot en met 23 januari) zal doorgaan. Alle in Nederland gevestigde eToro-gebruikers die in aanmerking komen voor Staking rewards, en die in het bezit zijn van ADA en TRX, ontvangen een betaling in USD rechtstreeks op hun eToro-rekening, gelijk aan het bedrag aan Staking rewards dat zij zouden hebben ontvangen.

Wij willen ons verontschuldigen voor het ongemak dat deze veranderingen voor u betekenen. eToro streeft ernaar om te voldoen aan alle relevante regelgeving in de landen waar we actief zijn. Wij zetten ons proces van registratie als crypto-dienstverlener bij De Nederlandsche Bank NV (DNB) voort.

Hoewel deze veranderingen invloed hebben op crypto, en dus ook op bepaalde kopieerposities en CopyPortfolio's, zijn de andere producten van eToro, zoals ons aanbod van 0% commissies op aandelen, niet-crypto CopyPortfolio's en kopieerposities, ETF's, grondstoffen, valuta's en de handel in indexen, niet beïnvloed door deze veranderingen.

CopyPortfolio's niet meer beschikbaar:

@CopiersPlusR4
@TrendingR7
@MomentumDD
@AITrader50
@Crypto-currency
@CryptoPortfolio
@CryptoEqual
@FuturePayments
@Napoleon-X
@Napoleon-Indices
@CryptoTakeover

 

Hieruit blijkt dat alle posities straks dus geforceerd gesloten moeten worden door onszelf of anders door Etoro op 23 januari 2021. Dit zorgt voor veel verliezen, gezien posities mogelijk in het rood staan en we dus niet de tijd en gelegenheid krijgen om dit in de toekomst goed te maken door waardestijgingen.

 

3 reacties
DanielP
Berichten: 1
(@danielp)
New Member
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Bedankt voor het initiatief. Ik doe graag mee!

Beantwoorden
Marcel1963
Berichten: 1
(@marcel1963)
New Member
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Ik doe heel graag mee. Dit is in mijn ogen gewoon diefstal. Niemand heeft het recht om andermans crypto munten zomaar te verkopen.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
NonDutch76
(@nondutch76)
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Active Member
Berichten: 11

@marcel1963, they have just sent me a mail stating that they will close the entire account after I told them some things they did not like. the TRUTH about their business, I have been studying the effects and it should not be possible to close the positions!

 

 I called my lawyers and sent a mail to crypto@dnb,nl, and getting some ideas, as I think is arbitrary and punitive  move

Beantwoorden
Deel:
Schuiven naar boven